Insamlingen

Uppdaterat: 2015-07-18 17:17. Publicerat 2011-01-12 08:24

Historik

Insamlingen har funnits i sin nuvarande form sedan 1959, men teknister har hjälpt till med olika insamlingar sedan början på århundradet. Förr om åren var det mer självklart att alla elever på skolan skulle lägga ner tid och energi på att samla in pengar, och följaktligen blev det en ganska mycket större summa som samlades in i bössor just under insamlingsdagen än vad som är vanligt nu. Under 80-talet, när boråsarna tydligen var som givmildast, kunde man få ihop bortemot 50 000 kronor.

Ursprungligen var det så att Elevkårens ordförade också var den som organiserade insamlingen, men eftersom den växte blev det för mycket för ordföranden, som hade många ansvarsområden. Därför utsåg man två personer som skulle ha insamlingen som särskilt uppdrag.

Tävlingar och underhållning

Traditionellt så ska det ju anordnas lekar och tävlingar på Stora torget, och Techno Bloso spelar valda delar av repertoaren. Detta dels för att roa allmänheten, och dels för att hålla humöret uppe på alla elever som är ute och samlar in. Vanliga tävlingsgrenar är:

Vårflammekastning

Går helt enkelt ut på att kasta ett exemplar av Vårflamman så långt som möjligt.

Kappätning

Denna gång var det två liter glass som skulle förtäras av lagen på kortast möjliga tid.

Skottkärrerally

En person sitter i skottkärran, en person kör. Det lag som snabbast tagit sig runt den utstakade banan vinner.

Cykelvandalisering

I denna gren är alla medel tillåtna för att på kortast möjliga tid demolera en cykel så att delarna ryms i en back.

Burkrullning

Man ska med näsan rulla en burk ca 60 meter.

Kapprodd

Kanske den mest populära tävlingsgrenen. Här gäller det att få en bra sprinterstart ned till båtarna som ligger och väntar i dammen nedanför Grand Hotell. Vinner gör det lag som bäst lyckas hindra motståndarna från att ta sig fram emot målet, som är Parkspången.

Stilhopp

Man visar upp sina färdigheter i simhopp genom att kasta sig ut ifrån Parkspången.