C.S.T

Uppdaterat: 2015-08-26 08:37. Publicerat 2011-02-18 10:29

COMPUTER SOCIETY of TEKNIS

Syfte: Att främja användandet av dator i skolan och fritiden

Datorsektionen är en mycket aktiv förening på skolan. Den har anor sedan 1979, och har under det gångna året bland annat varit på datormässa, ordnat problemhjälp för elever, m.m. De har även haft utökad undervisning för ettor, då lärarna inte hunnit med kurserna på grund av minskat antal lektionstimmar. Från nyår har CST även en av skolans (tidigare låsta) datorsalar öppna för elever som vill sitta där och arbeta. Dessutom har skolledningen haft hjälp av datorsektionen, såväl vid föräldramöten som ”öppet hus” då niondeklassare kom på besök till skolan.

CST är en av de få föreningar som har fått egen lokal på skolan. I denna, som ligger belägen vägg i vägg med centralkapprummet, kan föreningens medlemmar vila ut i de soffor som inköpts, läsa lite datortidningar, spela på någon av de datorer som vi fått av givmilda medlemmar, eller bara sitta och snacka. Lokalen är öppen mer eller mindre dygnet runt (runt 80% av den tiden skolan är öppen iallafall)…

Internet pratas det rätt mycket om nu för tiden. C.S.T. upptäckte att det fanns ett stort intresse för just detsamma, och genomförde en namninsamling för att få upp ögonen på såväl kommunledningen som skolledning. Totalt fick vi in 300 namn (skolan hade då 900 elever). Vi hjälpte även till att skaffa fram den summa som behövdes (runt 40 000:-) för att skolan skulle kunna koppla sitt datornät mot Internet. Detta med hjälp av givmilda företag runt om i trakten som ställde upp med kapital som skolan saknade.