Historia

Uppdaterat: 2011-02-17 13:25. Publicerat 2011-02-17 13:24

Föreningen startades hösten 1979 av Claes Bergström, då under namnet TFS (Teknis Film Sällskap). Deras idé var att man skulle kunna visa aktuella filmer till ett förmånligt pris för Teknisterna. På denna tid använde man sig utav 16mm projektorer, en sån som man sätter fast en stor rulle med film på. Dessa filmer var man tvungen att hyra vilket då kostade ca: 410 kr + frakt per film, för att kunna realisera detta projekt var de först tvungna att ta reda på om det fanns något intresse bland eleverna, detta undersöktes lapputskick till samtliga klasser där eleverna fick skriva på, dessa lappar finns bevarade än idag och intresset var enormt. Det räckte med en medlemsavgift på 30 kr för at det skulle gå runt. Så de började hyra in filmer, första filmen som visades var ”Go’dag yxskaft”. Under året byttes namnet till TFA.

Så fortsatte det i många år och intresset var länge stort. Stefan Bengtsson ordförande 90-91 ,”-Den i särklass populärast filmen under mina 2 år i TFA var när jag fick tag på ”Top Gun” ett par månader innan videorelease. Då var aulan fullpackad och en del valde faktiskt att stå upp längst bak och kolla på filmen. Några dumma tjejer tog kort på Tom Cruise på filmduken, med blixt! (säkert med jättebra resultat!)” Detta år drog TFA in ca 15.000 kr. Men nu på senare år med den snabba utvecklingen av piratkopierade filmer så har intresset svalnat en aning men TFA:s filmvisningar är fortfarande välbesökta av teknister som gillar film. Numera så används digitala projektorer i stället för 16 mm projektorer, det finns en projektor i Klubbis och en i aulan.

Som ni märker är detta en ganska gammal förening, som under år 2009 firar 30 års jubileum, föreningen var under sin glanstid den näst största på skolan.

Styrelsen 10/11

Ordf:
Anton Bergman

Ledamot:
Viktor Andersson
Jesper Hagberg
Simon Lundquist

Joker
Filip Sundbaum

Styrelsen 09/10

Ordförande Carl-Johan Fredman GPT08

Styrelsen 08/09

Ordförande
Dag Friden GPT07

Ledamot
Adam Röjland TE06DV

Ledamot
Andreas Fred-ojala GPT07

Filmare
Mikael Gustavsson TE06DV