Pyroklubben Mk o Bv

Uppdaterat: 2021-09-04 19:24. Publicerat 2011-02-17 13:55

Pyroklubben har som syfte att främja elevernas pyrotekniska intresse samt att under valda delar av läsåret liva upp stämningen på skolan med fyrverkerier o. dyl.

Året var 1852, en ung man vid namn Alfred Nobel gick sitt sista år på gymnasiet . Denne unge man var extremt intresserad utav explosioner och eld. Då visste han inte att han skulle bana väg för en hel världs pyroteknik. Han sökte efter medmänniskor som hade samma intressen som han själv så han startade en förening på sin skola som fick namnet Pyroklubben Mk o Bv, till en början var detta bara en grupp kemister och gillade ta ut svängarna när det gäller eld och explosioner. Senare växte föreningen och de riktade mer och mer in sig på att förgylla skolgången för sina kamrater på skolan och där drog Pyroklubben Mk o Bv igång på riktigt…

Nej riktigt så gick det ju faktiskt inte till när föreningen grundades, utan Pyroklubben Mk o Bv grundades utav ett gäng glada pojkar som gick på Teknis under mitten utav 1900-talet. Ändock får man inte glömma betydelsen som vår käre vän Nobel har haft, för utan dynamiten och Alfred Nobel så hade vi nog inte haft så fin och bra pyroteknik idag, så vi har faktiskt mycket att tacka honom för även fast han inte är vår grundare.

Idag består förening av ett eldigt gäng pyrotekniskt intresserade pojkar. Men låt er inte luras, förening handlar inte bara om fyrverkerier utan också till stor del utav traditioner och kultur. Det är vi som förgyller elevkårens evenemang såsom aktivitetsdagen, phästerna, TEKNIS Vs. Bäckäng och sist men inte minst kortegen.
Vi tänder på allt!

Efter aktivitetsdagen 2019 då Pyroklubben Mk & Bv förgyllde välkomnandet av de nya eleverna har Elevkåren Teknis Styrelse tyvärr valt att avskriva föreningen från sitt juridiska ansvar under elevkåren.  Detta då skolledningen på Teknis påstod att röken från pyrotekniken var skadlig för hälsan, och inte längre välkomnade föreningen till skolan.