Teknis VS Bä****g inställt!

Uppdaterat: 2021-11-27 22:19. Publicerat 2021-11-26 14:15

Kära Teknister och Teknissor.

 

Det är med sorg i hjärtat vi måste meddela att årets kamp tyvärr blir inställd, men förhoppningen är att kunna genomföra den under våren istället. Vi hade hoppats på att vaccinationerna i Sverige skulle plana ut smittspridning av Covid-19, och tillåta oss att genomföra tävlingen. Folkhälsomyndigheten ser tyvärr en ökad smittspridning i landet, och regeringen har därför satt in restriktioner som börjar gälla 1a December.

 

Dessa restriktioner säger att idrottsevenemang med över 100 deltagare inomhus måste kontrollera att alla i publiken har Covid-pass. Detta i sig är inget problem, det är bara att kontrollera att alla har Covid-pass. Problemet är dock att vaccinationer är frivilliga, och det kan därför inte ställas krav på elever att vaccinera sig för att få vara i skolan.

 

Eftersom kampen ligger under skoltid räknas det som en skolaktivitet, och då får det inte krävas Covid-pass. Men eftersom det är ett idrottsevenemang inomhus måste Covid-passen kontrolleras. Så eftersom Covid-pass inte får krävas, får vi inte genomföra kampen.

 

Vi hoppas att ni har förståelse för situationen, och att detta inte var något enkelt beslut att ta.

Hälsningar

Elevkåren Teknis styrelse 2021/2022

av